maanantai 24. marraskuuta 2008

Linturavintola

Täksi talveksi uudistimme linturavintolamme. Aikaisemmat ruokapaikat "vuotivat" siemenet suureksi osaksi maahan. Näin kävi erityisesti harakoiden, naakkojen ja oravan vierailun jälkeen. No kyllähän ne maastakin kelpasivat syötäväksi. Ainakin fasaanit olivat tyytyväisiä.

Nyt tarjonta on selvästi suunnattu lintumaailman pienimmille edustajille. Odotamme mielenkiinnolla miten harakat, naakat ja orava suhtautuvat tähän uudistukseen. Vielä heitä ei ole näkynyt. Yksi urosfasaani kiertetli aamulla ruokapaikan alla ja kuopi maata. Ehkä sieltä löytyi muutama ylhäältä tipahtanut siemen.

Kuva on otettu neljäntenä päivänä täytön jälkeen. Hyvin näyttää ruokaa riittävän. Yksi aukko on näköjään eilisessä lumipyryssä mennyt umpeen. 

Kuvan linturuokinta-automaattia löytyy ainakin Lintuvarusteesta Helsingistä. Toisen hyvältä vaikuttavan tavan tarjota linnuille ruokaa löysin blogista Naturligtvis.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kivalta näyttää kun nälkäiset, pienet vieraat löytävät noin paljon ruokaa! Eikä varmaan harakat häiritse tuossa ravintolassa.. Fasaaneja ei täällä meilläpäin ole, harmi kyllä. Monta siementä tippuu tälläkin maahan aina kun oravat tulevat juhliin auringonkukansiemen-ravintolassa..
Kiitokset lenkistä! Mukava yllätys näin maanantaiiltana..:)
/Kirsti

Kimmo kirjoitti...

Ole hyvä Kirsti! Hetken mietin lenkkiä, mutta sitten huomasin sen johtavan linkkiin, joka vie Naturligtvis-blogiin.

Anonyymi kirjoitti...

Hei, minä taas.. :)
Linkki, jahaa..niinhän se sanotaan..:)
Ajatelin vaan nyt sanoa että haepas Lintutorniin minun blogista pieni palkinto..;)
/Kirsti

Kimmo kirjoitti...

Kiitos och tusen tack Kirsti! Tämä onkin ensimmäinen tämän blogin saama kunnianosoitus. Olemme siitä hyvin otettuja.