sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Äänekäs koputtelija

Palokärkeä ei voi olla huomaamatta tai ainakaan kuulematta, jos se vain on jossain lähistöllä. Sen kimeät huudahdukset säestävät äänekästä koputusta. Tämän yksilön kuulimme jo kaukaa. Syy kimakkaan äänenkäyttöön selvisi, kun pääsimme lähemmäksi: käynnissä oli kilpailu hyvistä ruoka-apajista edellä esitellyn valkoselkätikan kanssa. Pari päivää myöhemmin tapasimme saman parin tästä samasta paikasta, mutta silloin yhteiselo sujui jo rauhallisemmin.

Molemmissa kuvissa esiintyy naaraspuolinen palokärki. Mahdollisesti tässä kuvassa on sama palokärki kuin ylläkin. Kuvien välillä on kaksi päivää noin kilometrin etäisyydellä toisistaan.

4 kommenttia:

Jaska kirjoitti...

Meidänkin metsässä kuuluu palokärjen huutoja ja joskus olen jopa päässyt näköetäisyydelle. Oksat vain aina häiritsevät kuvatarkkuutta.

kyllimarjaana kirjoitti...

Onkohan palokärki lisääntynyt , kun niitä näkee nykyisin usein . Tuntuu , että vuosikymmeniin ei juuri näkynyt niitä .

Anonyymi kirjoitti...

Palokärjistä en tiedä mutta kuulin, että Keski-Pohjanmaalla on paljon valkoselkätikkoja. Toivottavasti ei ollut turha huhu.
Hannus Fågel.....blogissa oli laulujoutsen aamukävelyllä.
T: Kaija

Jaska kirjoitti...

Kiitos Kaija blogivinkistä. Mielenkiintoinen blogi. Samoin ajatuksin kuin mekin kuvaa luontoa ja lintuja, fast på svenska. Osoite: http://hannusfgelochnaturblogg.blogspot.com/